PATATA TORTILLA
Osagaiak:
- 2 arrautza
- 2 patata ertain
- Laurden bat
tipula (aukerazkoa)
- Piper berde
zati bat (aukerazkoa)
- Ekilore olioa
- Gatza
- Lehenengo pauso hau ez da derrigorrezkoa, tipula eta
piperra gustukoak baditugu egingo dugu.
- Tipula zuritu (lehenengo kapa kendu) eta piperrari
kendu barruko pipak.
- Garbitu
- Lehortu
- Txiki-txiki egin (zatitxo guztiak berdinak izan
behar dute).
- Sutan olioa berotzen jarri (su handitan)
- Kontutan hartu patatak olioz estaliak egon behar
dutela
- Bero dagoenean tipula eta piperrak bota eta sua jaitsi
(ez dute kolorea aldatu behar, egin bakarrik)
- Bitartean patata
- Zuritu
- Garbitu
- Txikitu (zati guztiak berdinak izan behar dutela ez
ahaztu)
- Tipula eta piperra dauden zartagina
- Su-handitara pasa
- Patatak bota
- Lehendabizi, patataren kanpo-aldea egingo da
- Su-txikitara jaitsi (barru-aldea egiteko horrela
patatak kolore gehiegirik har ez dezaten)
- Bi arrautzak nahasi
- Patatak eginak daudenean
- arrautzekin nahasi (gogoratu olioa kentzea)
- Gatza bota
- Zartagin txiki batean
- Olio tanta pare bat bota (su-ertainean jarri)
- Bero dagoenean, aurreko nahasketa bota
- Tortilari buelta eman aurretik, gogoratu, tortilla
itsatsita dagoela, sardexkaren laguntzaz askatu
- Platera zartagin gainean jarri (zartagina baino
handixeagoa dena)
- Behar adina buelta eman (gehiago edo gutxiago egin
atsegin duzunaren arabera)
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina