URDAIZPIKO-KROKETAK
Osagaiak:
Orea egin ondoren kroketak biltzeko
Prozedura:
- Gurina su-txikitan jarriko dugu lapiko batean desegin dadin
- Pixkanaka-pixkanaka irina gehitzen joango gara eta egurrezko goilara batekin bi osagaiak ondo nahasten.
- Irinarekin bukatu ondoren, berdin egingo dugu esnearekin; esne txorrota bota eta ondo nahasi. Pikortik atera ez daitezen:
- Sua pixka bat igo dezakegu esne hotzak oreari tenperatura ez jetsiarazteko
- Aldez aurretik esnea berotu
- Litro erdi esne gehitu dugunean, urdai-azpikoa gehituko dugu eta esnearekin jarraituko dugu. (denbora guztian oreari bueltak eman)
- Su txikitan lan egiten jarraituko dugu masa lodi bat lortu arte (egina dagoela jakingo dugu bueltak ematen utzi gabe, orea irakiten hasten denean).
- Kroketa oreak ez badu guk adina lodiera, jeitsi sua eta jarraitu bueltak ematen. Hau lantzen, sua igo eta minutu pare batez eduki lapikoan bertan
- Kroketa orea bandeja batetara bota hozteko. (gau bat)
- Masari zatitxoak hartu eta goilara txikiz edo eskuz kroketa forma eman
- Arrautz eta ogi birrinduetatik pasa.
- Ongi berotutako olioan frijitu
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina